Uczta na działce

Uczta na działce
Facebook Twitter Plusone

Coraz więcej Polaków inwestuje we własne działki, znacznie większe od popularnych niegdyś ogródków.

Mowa nie tylko o seniorach, których sposobem na spędzanie czasu na emeryturze jest hodowla kwiatów i warzyw, ale również o ludziach w średnim wieku, dla których działka jest świetną okazją na wyciszenie i odetchnięcie od codzienności. Jednak każdy odpoczynek bez odpowiedniego jedzenia nie jest kompletny – co zatem najlepiej jadać na działce?

Najpopularniejszą formą ucztowania w tym miejscu jest grillowanie. To także doskonała okazja do celebrowania czasu z bliskimi. Grillować można wiele rzeczy: od różnego rodzaju mięso, po warzywa, na ziemniakach kończąc.

A „skarby” rosnące na działce można wykorzystać również na inne sposoby – warzywa z patelni (ostatnio bardzo często spotykane wśród Polaków) albo zupa (w upalne dni – chłodnik) będą idealne.

Inna sprawa, gdy na działce znajduje się kuchenka – wtedy można sobie pozwolić na komfort robienia bardziej skomplikowanych dań, wedle uznania i chęci.

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 0.0/5 ( głosów: 0)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


6 − = jeden

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>