Co zrobić, by chleb zachował długo swą świeżość

Co zrobić, by chleb zachował długą swą świeżość?
Facebook Twitter Plusone

Nie ma nic pyszniejszego niż kromka świeżego chleba z masłem…Jednak codzienne wizyty w piekarni dla niektórych, zwłaszcza zabieganych i zapracowanych pań domu mogą być uciążliwe. Co zrobić, by codziennie cieszyć się smakiem świeżego chleba?

Dobrym „domowym” sposobem jest zamknięcie chleba w folię i pozostawienie go na kilka godzin w lodówce. Musi być jednak szczelnie zamknięty, by zapach produktów z lodówki nie przesiąkł do chleba.

Dobrze znanym i skutecznym sposobem jest mrożenie chleba. Przedłuża to jego świeżość. Chleb musi pozostać w zamrażarce szczelnie zamknięty na minimum 24h.

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 1)
Co zrobić, by chleb zachował długo swą świeżość, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


1 × = siedem

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>