Sos czosnkowy

Sos czosnkowy
Facebook Twitter Plusone

Ten sos pasuje do wędlin, kanapek, można dodać go do sałatki lub obiadu. Świetnie smakuje również z surowymi warzywami i chipsami, jako dip.


Czas przygotowania:


Składniki

  • 60 ml jogurtu naturalnego
  • 150 ml śmietany 18% lub jogurtu greckiego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • papryka słodka
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • sól


Wykonanie:

Wymieszać jogurt ze śmietaną, dodać wyciśnięty czosnek, łyżkę oliwy i doprawić do smaku. Papryka słodka nadaje lekko pomarańczowy kolor, dzięki czemu sos ładnie wygląda. Najlepiej odstawić tak przygotowany sos na przynajmniej 1 godzinę w chłodnym miejscu, aby składniki się przegryzły.
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 1)
Sos czosnkowy, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /public_prod/wszystkiesmaki.pl/wp-content/themes/Aviva/post-single.php on line 53

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


pięć − 4 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>