Sola w sosie cytrynowym

Przepis na solę w sosie cytrynowym
Facebook Twitter Plusone

Elżbieta z Grudziądza przesłała do nas przepis na rybę w sobie cytrynowymy. Wszystkich amatorów kuchennych eksperymentów zapraszamy do spróbowania soli w sosie cytrynowym. Zachęcamy też do oddawania głosów.


Czas przygotowania:



Składniki

  • 1 kg filetów z soli
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 15 dag masła
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 cytryna do dekoracji
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Rybę przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na połgodziny. Następnie zanurzamy ją w mleku i obtaczamy w mące. Na patelni roztapiamy połowe porcji masła i smażymy rybę – 2 minuty z każdej strony, aż osiągnie złoty kolor. Kolejnym krokiem jest roztopienie drugiej części masla. Do masła dodajemy soku z cytryny i mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy filety. Posypujemy je także natką pietruszki. Rybkę można udekorować kawałkami cytryny. Smacznego!

VN:F [1.9.22_1171]
Zagłosuj
Ocena: +25 (ilość głosow: 27)
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 4.3/5 ( głosów: 8)
Sola w sosie cytrynowym, 4.3 out of 5 based on 8 ratings

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


8 − = trzy

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>