Sola w sosie cytrynowym

Elżbieta z Grudziądza przesłała do nas przepis na rybę w sobie cytrynowymy. Wszystkich amatorów kuchennych eksperymentów zapraszamy do spróbowania soli w sosie cytrynowym. Zachęcamy też do oddawania głosów.
Czas przygotowania:
Składniki
- 1 kg filetów z soli
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- 15 dag masła
- 4 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 cytryna do dekoracji
- sól, pieprz
Wykonanie:
Rybę przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na połgodziny. Następnie zanurzamy ją w mleku i obtaczamy w mące. Na patelni roztapiamy połowe porcji masła i smażymy rybę – 2 minuty z każdej strony, aż osiągnie złoty kolor. Kolejnym krokiem jest roztopienie drugiej części masla. Do masła dodajemy soku z cytryny i mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy filety. Posypujemy je także natką pietruszki. Rybkę można udekorować kawałkami cytryny. Smacznego!