Sezon grillowy czas zacząć

Przysmaki na grilla
Facebook Twitter Plusone

Moda na barbecue wraca! Dzięki sprzyjającej pogodzie Polacy mogą już cieszyć się jedną ze swoich ulubionych rozrywek.O czym należy pamiętać podczas wspólnego biesiadowania?

Ważne jest, by zamarynować mięso dzień wcześniej. Marynatę można przyrządzić na bazie oliwy, czosnku, soku z cytryny, a nawet czerwonego wina i sosu sojowego!

Największą popularnością wśród mięs wybieranych na ruszt cieszy się tradycyjna polska kiełbasa. Na brak powodzenia nie może również narzekać karkówka, szaszłyki, kaszanka czy żeberka. Wśród sosów nieprzerwanie przodują ketchup i musztarda.

Mimo tych zakorzenionych przyzwyczajeń, Polacy coraz śmielej decydują się na zdrowe grillowanie. Zamiast mięsa, na ogniu można ujrzeć ryby, warzywa i owoce. Prawdziwym hitem są jednak grillowane ziemniaki.

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 1)
Sezon grillowy czas zacząć, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


× cztery = 36

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>