Sekrety włoskiej kuchni

Sekrety włoskiej kuchni
Facebook Twitter Plusone

Dla Włochów gotowanie, a także jedzenie to wielka sztuka. Cały sekret nie leży jednak w wyrafinowanej technice, czy trudnych do wykonania kulinarnych operacjach, lecz w prostocie przyrządzania.

Podstawą jadłospisu Włochów są oczywiście wszelkiej maści makarony, zwane pasta. Jada się je jako pierwsze danie, a podawane są z oliwą, sosem pomidorowym, śmietaną czy sosem sojowym. Kwestia dodatków to sprawa bardzo indywidualna, często jako uzupełnienie makaronowego dania dodaje się szynkę, sery np. roquefort, czy mozzarella, oraz różnego rodzaju warzywa. Włosi bardzo cenią sobie zioła i hojnie dodają je do swoich potraw. Świeży tymianek, oregano, pieprz czy bazylia są nie do przecenienia w kuchni Włocha. A najlepszym dopełnieniem włoskiego posiłku jest rzecz jasna wino!

Macie jakieś swoje ulubione włoskie danie? Zapraszamy Was do przesyłania swoich przepisów do naszej redakcji. Wszystkie opublikujemy!

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 1)
Sekrety włoskiej kuchni, 5.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentarz

  1. Jacek pisze:

    Witam. Jestem osobą niewidzącą oraz nie znającą angielskiego i uważam iż jeżeli oglądam polską telewizję to tvn jako wydawałoby się niezła telewizja powinna zapewnić polakom możność oglądania ..hmmhmm że tak to określę po polsku a nie wciąż i wciąż słyszę angola…odcinek dno…potrawa hamburger jako potrawa można paść ze śmiechu. Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


− 4 = pięć

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>