Schab pod pierzynką

Schab pod pierzynką
Facebook Twitter Plusone

Przepis na schab pod pierzynką przesłała do nas Dorota. Jeśli uważacie, że to danie powinno wygrać nasz konkurs glosujcie!


Czas przygotowania:




Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 0,5 litra śmietany 36%
  • 0,5 llitra śmietany 18%
  • 2 opakowania francuskiej zupy cebulowej
  • przyprawy (sól, pieprz, vegeta)
  • olej do smażenia


Wykonanie:

Schab kroimy na kotlety, lekko roztłukujemy, solimy, pieprzymy, podsmażamy na oleju, układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietany wymnieszać z zupami, doprawić,ugotować na tłuszczu ze smażenia kotletów, zalewany kotletyw naczyniu. Zapiekamy ok. 45 minut w temp.180 stopni C. pod przykryciem.
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 2.9/5 ( głosów: 11)
Schab pod pierzynką, 2.9 out of 5 based on 11 ratings

1 komentarz

  1. Agnieszka . pisze:

    Ten schab na pewno zawita na moim stole , mmm :D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


5 × jeden =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>