Ryba z ogórkiem kiszonym i marchewką

Przepis na rybę z ogórkiem kiszonym i marchewką
Facebook Twitter Plusone

Przepis na rybę z ogórkiem kiszonym i marchewką przesłał do nas Damian. Jeśli uważacie, że to danie powinno wygrać nasz konkurs glosujcie!


Czas przygotowania:




Składniki dla 5 osób

  • 1 kg ryby
  • 500 ml wody
  • 125 ml oleju
  • 80 g ogórków kiszonych
  • 2 marchewki
  • 4 duże łyżki octu
  • 5 łyżek cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 liść laurowy
  • pieprz


Wykonanie:

Rybę pokroić na kawałki i opanierować. Usmażyć na oleju. Sparzyć cebule, odcedzić i posolić, pokroić w krążki. Marchewkę przetrzeć na grubych oczkach, następnie podsmażyć na oleju aby zmiękła. Ogórek konserwowy pokroić w grube talarki. Przygotować sos: do gotującej się wody dodać ketchup, przecier pomidorowy, cukier, liść laurowy i pieprz do smaku. Na koniec dodać ocet. Całość gotować ok 15 minut. Rybę wyłożyć formę przekładając cebulą z marchewką. Całość zalać gorącym sosem i posypać talarkami ogórków.
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 4.3/5 ( głosów: 17)
Ryba z ogórkiem kiszonym i marchewką, 4.3 out of 5 based on 17 ratings

Przeczytaj także:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


9 − sześć =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>