Rolada cynamonowa

Przepis na roladę cynamonową
Facebook Twitter Plusone

To bardzo szybkie ciasto, jest równie proste, jak efektowne.


Czas przygotowania:




Składniki

Ciasto

  • 3 jajka
  • 160 g cukru
  • 120 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 ml mleka

Nadzienie:

  • 150 ml musu jabłkowego
  • 1-2 łyżeczki cynamonu


Wykonanie:

Wyłożyć papierem do pieczenia formę 30×40 cm. Ubić jajka z cukrem. Wymieszać mąkę i proszek do pieczenia, dodać do ubitych jajek. Dodać mleko i całość wymieszać. Rozsmarować ciasto w formie. Piec pośrodku piekarnika nagrzanego do 250 stopni przez ok. 5 minut. Doprawić mus jabłkowy cynamonem. Wyłożyć ciasto na posypany cukrem papier śniadaniowy. Ostrożnie zerwać papier do pieczenia. Rozsmarować nadzienie na cieście i zwinąć roladę. Ułożyć brzegiem w dół i ostudzić. Kroić na plastry o szerokości ok. 2cm.
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 0.0/5 ( głosów: 0)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /public_prod/wszystkiesmaki.pl/wp-content/themes/Aviva/post-single.php on line 53

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


× 5 = dwadzieścia pięć

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>