Przepis na pieczone jabłka

Przepis na pieczone jabłka [fot. carolynnsrecipebox.blogspot.com]
Facebook Twitter Plusone

Pyszny deser na zimowe wieczory. Serdecznie polecamy.


Czas przygotowania:





Składniki

  • 2 duże jabłka
  • 2 duże łyżki rodzynek
  • pół łyżeczki cynamonu


Wykonanie:

Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni Celsjusza. Z jabłek wydrążamy gniazda. Zostawiamy wykrojone części jabłka do przykrycia. Do środka wkładamy po jednej dużej łyżce rodzynek zmieszanych z cynamonem. Jeśli rodzynki są bardzo suche możemy zalać je odrobiną gorącej wody i wówczas mieszamy je z cynamonem. Przed włożeniem do piekarnika jabłka przykrywamy i pieczemy około 30 minut. Podajemy na ciepło, można podawać z lodami waniliowymi.
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 2)
Przepis na pieczone jabłka, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


osiem × 1 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>