Przepis na pappardelle ze szpinakiem i łososiem

Pappardelle ze szpinakiem i łososiem [fot. taste.com.au]
Facebook Twitter Plusone

Przepis na ekspresowe w wykonaniu, ale za to przepyszne danie przesłała do nas Ania. Spróbujcie i przekonajcie się, jakie to pyszne!


Czas przygotowania:


Składniki

  • 200 g makaronu pappardelle
  • 120 g świeżego szpinaku
  • 100 g wędzonego łososia
  • 3 łyżki sera ricotta
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa do smażenia
  • sól i pieprz do smaku


Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente, w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, a gdy osiągnie odpowiednią temperaturę wrzucamy ząbek czosnku. Wymyjemy go, gdy zbrązowieje. Następnie na patelnie wrzucamy szpinak. Smażymy go przez chwilę, dodając sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy pokrojonego w paski łososia i serek ricotta. Wszystko dokładnie mieszamy. Do przygotowanego farszu dodajemy makaron i delikatnie mieszamy. Smacznego!
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 1)
Przepis na pappardelle ze szpinakiem i łososiem, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


cztery × 6 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>