Przepis na naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki ze szpinakiem - MasterChef Polska
Facebook Twitter Plusone

Bardzo szybkie i zaskakująco dobre naleśniki ze szpinakiem. Jeśli nie masz czasu, to danie w sam raz dla Ciebie. Zapraszamy do wypróbowania przepisu na naleśniki ze szpinakowym nadzieniem.


Czas przygotowania:

Składniki:

Farsz:

  • 1 opakowanie szpinaku ze śmietaną
  • 1/2 kostki sera brie (ok. 100 g)
  • 1 kostka lazura lub innego sera z niebieską pleśnią (100 g)
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • sól

Naleśniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli


Wykonanie:

Naleśniki:Do mąki dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Odstawić na pół godziny przed smażeniem.
Nadzienie: Szpinak zagotować, wrzucić do niego pokrojone na kawałki lub starte sery, doprawić do smaku pieprzem i gałką muszkatołową. Raczej nie trzeba potrawy dosalać, ponieważ sery nadają jej słony smak.
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 1)
Przepis na naleśniki ze szpinakiem, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


7 × = siedem

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>