Przepis na domowe pączki

Przepis na domowe pączki
Facebook Twitter Plusone

Przepis na domowe pączki – spróbujcie i oceńcie sami!


Czas przygotowania:






Składniki

  • 2/3 szklanki wody
  • 2 ubite jajka/span>
  • 2 łyżki margaryny
  • 3 szklanki mąki przennej
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • suszonych drożdży


Wykonanie:

Wszystkie składniki starannie mieszamy ze sobą w misce. Staramy się stworzyć ciasto o odpowiedniej konsystencji (nie lepiące się) w razie potrzeby dodajemy mąki. Z cista jesteśmy w stanie uformować ok. 15 kulek (to będą nasze pączki). Pozostawiamy je na ok. 15-20minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte smażymy na gorącym oleju, aż zrobią się złoto-brązowe. Na koniec dekorujemy je cukrem pudrem. Tak przygotowane pączki są fantastyczną alternatywą dla faworków. Palce lizać
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 2)
Przepis na domowe pączki, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


osiem × 6 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>