Placuszki z cukinii według przepisu Anny Starmach

Facebook Twitter Plusone

Smażona cukinia wg przepisu Anny Starmach – bardzo prosta w przygotowaniu smaczna przekąska.


Czas przygotowania:

Składniki:

  • 10 dag mąki
  • 2 starte cukinie
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki sody
  • sól i pieprz


Wykonanie:Zetrzyj cukinię na tarce, posól ją deliklatnie i odstaw na około pół gdziny. Następnie odsącz ją z nadmiaru wody. Jajko wymieszaj z mąką, dodając pokrojoną drobno cebulkę. Przypraw wszystko odrobina pieprzu, dodaj sodę, a następnie cukinię i ponownie wymieszaj. Małe placuszki smaż około 2 minut z każdej strony, najlepiej na nieprzywierającej patelni. Smacznego!

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 4.0/5 ( głosów: 3)
Placuszki z cukinii według przepisu Anny Starmach, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Skomentowano 3 razy

  1. Piotr pisze:

    Trzeba wielkiego mistrza żeby z czekolady i śmietanki kremowki wyczarować placuszki z cukini;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


× trzy = 3

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>