Owoce w czekoladowym fondue

Owoce w czekoladowym fondue
Facebook Twitter Plusone

Dziś przepis na owoce w czekoladowym fondue. Coś pysznego dla miłośników czekolady (któż jej nie uwielbia?) i owoców. Polecamy serdecznie, bo to rozkosz zarówno dla podniebienia, jak i dla oka. Jak mówi Ania Starmach przysmak najlepiej smakuje we dwoje. Sprawmy sobie odrobinę przyjemności i skosztujmy tych rarytasów.


Czas przygotowania:

Składniki

  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 1 kieliszek wiśniówki
  • dowolne owoce
  • patyczki do szaszłyków


Wykonanie:

Do gotującej się śmietanki wrzuć do drobno pokrojone czekolady, zaczekaj aż się rozpuszczą, dodaj kiliszek wiśniówki i dokładnie wymieszaj. Owoce pokrój na małe kawałki, nabijaj je na patyczki i maczaj w czekoladzie. Pycha!
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 3)
Owoce w czekoladowym fondue, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


× dwa = 2

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>