Z kalmarami na bakier? Chyba nie!

Facebook Twitter Plusone

W ostatnim odcinku kandydaci na Master Szefa do wykonania mieli danie kuchni azjatyckiej. Basia, jako szefowa zwycięskiej drużyny z poprzedniego odcinka dostała możliwość wyboru głównego składnika potrawy. Mając do dyspozycji kaczkę, kalmary i tofu postawiła na owoce morza.

Osobą, której ten wybór delikatnie rzecz ujmując nie przypadł do gustu była Kinga Paruzel. Kinga specjalizuje się w deserach i ciastach, i kiedy dowiedziała się, że będzie zmuszona przyrządzić kalmary poczuła, że to może być jej klęska. Nigdy nie miała w rękach kalmarów, nie miała pojęcia jak je oczyścić, nie mówiąc o ich przyrządzaniu. Będąc w spiżarni stanęła przed wyborem pozostałych składników dania, a nie miała nawet na to danie pomysłu.

W ostatniej chwili zauważyła w lodówce miskę kwatów, których na codzień używa w swojej kuchni. Jej wybór okazał się strzałem w dziesiątkę. Jurorom pomysł bardzo się spodobał, a potrawę ocenili pozytywnie. Kinga z konkurencji, której tak bardzo się obawiała wyszła obronną ręką, co więcej poszło jej całkiem dobrze.

Jak widać improwizacja w kuchni popłaca i mamy nadzieję, że to nie szczęscie początkującego, a prawdziwy talent Kingi. Czekamy na kolejne ciekawe przepisy i inspiracje kulinarne!

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 4.0/5 ( głosów: 5)
Z kalmarami na bakier? Chyba nie!, 4.0 out of 5 based on 5 ratings

Skomentowano 3 razy

  1. on pisze:

    myślę ze większość z uczestników to nie tacy amatorzy za jakich sie podają …

  2. krystian pisze:

    tak – jasne, nie miala pojecia o przyrzadzaniu kalmarow, a zrobila cos co smakowalo szefom kuchni. dziwne

  3. mała pisze:

    Trzymam kciuki za panią kingę, na pewno zajdzie daleko, bo widac ze ma wrodzony talent do gotowania

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


× 7 = trzydzieści pięć

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>