Karp na słodko

Przepis
Facebook Twitter Plusone

Przepis na karpia na słodko przesłała do nas Anna. Jeśli uważacie, że to danie powinno wygrać nasz konkurs glosujcie!


Czas przygotowania:




Składniki

  • 1 kg cebuli
  • 1 marchewka
  • 2 kg karpia
  • 300 ml piwa
  • rodzynki
  • cukier
  • pieprz


Wykonanie:

W garnku z wodą gotuję cebulę z marchewką, słodzę i dodaję pieprzu do smaku. Czekam, aż cebula zmięknie, gotuję ok 40 minut na niewielkim ogniu. Kiedy wszystko jest miękkie dodaję piwo, kiedy zmniknie piana wkładam rybę, i gotuję jeszcze 20 minut. Idealna rybka na zbliżające się święta Bożego Narodzenia – jest pyszna.
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 2.3/5 ( głosów: 3)
Karp na słodko, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


× trzy = 21

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>