Jak sprawić by bita śmietana była bardziej sztywna?

Jak sprawić by bita śmietana byłą bardziej sztywna?
Facebook Twitter Plusone

Bita śmietana to niewątpliwie najpyszniejsza część deseru. Wygląda na wypiekach znakomicie… ale tylko wtedy kiedy jest dobrze ubita, czyli bardzo sztywna. Co zrobić by właśnie taka nam wyszła?

Śmietana będzie bardziej sztywna kiedy dodamy do niej szczyptę soli. Łatwiej i szybciej będziemy w stanie ją ubić, kiedy będzie mocno schłodzona.

Jednak nie tylko ona. Dobrym trikiem jest schłodzić również miskę i trzepaczkę. Należy również pamiętać, by nie ustawiać miksera od razu na największe obroty! Zamiast dobrze ubitej śmietany wyjdzie nam wtedy masełko.

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 1)
Jak sprawić by bita śmietana była bardziej sztywna?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Przeczytaj także:

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    *


    cztery + 3 =

    Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>