Jak pozbyć się kamienia w czajniku?

Jak pozbyć się kamienia w czajniku?
Facebook Twitter Plusone

Wodę w czajniku gotujemy przynajmniej kilka razy dziennie. Czajnik jest jednym z najczęściej używanych przez nas przyrządów kuchennych. Nic więc dziwnego, że osiada na nim kamień, szybko się zużywa.

Dobrym sposobem na pozbycie się kamienia w czajniku jest użycie kwasku cytrynowego. Na pewno każda prawdziwa gospodyni ma go w swojej kuchni :)

Wsypujemy ok 3-4 łyżeczek kwasku do czajnika, wlewamy wodę i zagotowujemy ją w czyszczonym urządzeniu. Tak przegotowaną mieszankę pozostawiamy w czajniku na 24 godziny. Później bardzo dokładnie przemywamy.

I gotowe. Czajnik bez kamienia, jak nowy.

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 0.0/5 ( głosów: 0)

Przeczytaj także:

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    *


    8 − = siedem

    Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>