Gruszki na ciepło z lodami, konfiturą i orzechami włoskimi

Gruszka na ciepło z lodami
Facebook Twitter Plusone

Tym razem mamy coś na deser. Paweł z Radomska przesłał do nas przepis na słodkie gruszki na gorąco. Przepis na pewno wart uwagi. Zapraszamy do głosowania!


Czas przygotowania:




Składniki

  • 2 gruszki
  • lody waniliowe
  • orzechy włoskie
  • 2 łyżki konfitury
  • 2 łyżeczki cukru


Wykonanie:

Gruszki obieramy ze skórki i kroimy na pół, wydrążamy środek. Wkładamy je do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu ok 10 minut. Następnie dodajemy cukier i gotujemy jeszcze 5 minut. Tak przygotowane gruszki wyjmujemy z wody, odsączamy. W wydrążone miejsca nakładamy lody, orzechy i konfiturę. Gruszki zjadamy od razu – na ciepło. Smacznego!
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 4.2/5 ( głosów: 73)
Gruszki na ciepło z lodami, konfiturą i orzechami włoskimi, 4.2 out of 5 based on 73 ratings

1 komentarz

  1. kotek2341 pisze:

    bardzo pyszne polecam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


trzy × 8 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>