Przepis Maćka Koźlakowskiego na czekoladowe awokado

Facebook Twitter Plusone

Przepis na czekoladowe awokado autorstwa Maćka Koźlakowskiego. skoro jurorom skakowało to musi być dobre!


Czas przygotowania:

Składniki

  • 1 tabliczka czekolady
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/2 limonki
  • świeże liście mięty
  • 1 banan
  • winogrona czerowne i zielone
  • 1 brzoskwinia
  • 1 mango
  • 1 awokado
  • 1 syrop klonowy


Wykonanie:

Czekoladę rozpuścić na łyżkę masła, dodać sok z połowy limonki. Wymieszać dokładnie, aż do uzyskania jednolitej masy. Dodać 10 listków mięty i odstawić na jakiś czas. Owoce pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce masła, dodając kilka kropel syropu klonowego. Następnie wymieszać z rozpuszczoną wcześniej czekoladą. Podawać w wydrążonym do połowy awokado.

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 5.0/5 ( głosów: 2)
Przepis Maćka Koźlakowskiego na czekoladowe awokado, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


8 − dwa =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>