Banany w czekoladzie

Banany w czekoladzie
Facebook Twitter Plusone

Ten prosty deser na pewno zachwyci nie jedno podniebienie.


Czas przygotowania:




Składniki dla 2 osób

Ciasto

  • 2 banany
  • 2 kostki cukru
  • 4 orzechy włoskie
  • 3 goździki proszku do pieczenia
  • cynamon


Wykonanie:

Przekrój każdego banana na pół wzdłuż, potem każą połówkę na 3 części. Przyrumień orzechy włoskie na patelni, bez dodatku tłuszczu, wrzuć do miseczki, żeby ostygły. Później na patelni rozpuść masło i podsmaż banany z dodatkiem goździków i cynamonu. W międzyczasie zetrzyj czekoladę (możesz użyć do tego tarki lub skroić ją cienko nożem). Kiedy banany zarumienią się z obu stron, zdejmij je na talerzyk, posyp czekoladą i orzechami. Możesz podawać je z gałką lodów waniliowych.
VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł
Ocena: 3.0/5 ( głosów: 2)
Banany w czekoladzie, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Przeczytaj także:

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    *


    + 6 = dziewięć

    Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>